Moderni tietoturva pk-yrityksille

Keväällä lanseeraamamme Terävä -it-palvelu on saanut hyvän vastaanoton. Kevään 2021 noin 3kk kestäneen kampanjan kautta, valvonta ja ylläpito ohjelmistomme asennettiin noin 200 uuteen päätelaitteeseen. Elokuun kolmanteen mennessä, yksikään palvelun aloittaneista asiakkaistamme ei ole irtisanoutunut. Nyt kai uskaltaa jo sanoa: Onnistuimme palvelutuotteemme muotoilussa vastaamaan näihin pk-yrittäjien toistuneisiin toiveisiin erinomaisesti.

  1. Haluamme palvelulta helppoutta. Käytännössä valvonnan ja ylläpidon sille että it-puolen perusasiat ovat kunnossa.
  2. Nykyaikaisien laitteiden toimintavarmuus on hyvä. Palvelussa ei saa olla kiinteää kuukausihintaa. (Jos mitään ei tehdä, mitään ei pidä maksaa.)
  3. Emme halua sopimukseemme määräaikaa.

Laitteiden valvonta tai käyttötuki yksin ei kuitenkaan riitä ympäristön suojaamiseen. Helppouden nimissä olemme jatkaneet palvelumuotoiluamme ja tuoneet tietoturvaohjelmistot Terävä- palvelumme päälle lisättäväksi kokonaisuudeksi, Terävä -tietoturvaksi. Tarjottu kokonaisuus suojaa yrityksenne päätelaitteet, sähköpostin ja pilviympäristön (teams, sharepoint ym.) ja samalla kiinnitämme tietoturvaohjelmiston mukaan valvontakokonaisuutteemme.

Perusajatuksemme on sama, kuin suurille yrityksille tarjotuissa palveluissa: Suojataan päätelaitteet, sen jälkeen kaikista mahdollisista it-tietolähteistä kerätään tiedot yhteen tietoaltaaseen (datalake), kytketään tekoäly tutkimaan tätä sisältöä ja keräämään hälytyksiä, mikäli jotakin kummallista ympäristössä tapahtuu. Dataa ja sen poikkeamia seurataan SOC-valvontakeskuksessa, jossa työntekijät työskentelevät 24/7.

Kuten mainitsin, perusajatus on sama. Jalo IT:n Terävä -tietoturva ei tosin kerää erillistä allasta tiedoista, emmekä siksi tarvitse erillisiä palvelimia ja järjestelmiä varmistuksineen palvelumme toteutuksessa. Olemme rakentaneet palvelumme arkkitehtuurin niin, että pystymme seuraamaan niitä asioita, joihin suurin osa it-uhista kohdistuu: Onko päätelaitteiden antivirusohjelmisto käytössä tai onko se havainnut mitään? Suojataanko kaikkien käyttäjienne sähköpostiliikennettä saastuneilta liitteiltä ja linkeiltä? Onko käytetyissä laitteissa virhe- tai vikailmoituksia? Onko Office 365 -ympäristössä avoimia ylläpitoilmoituksia? …ja niin edelleen.

Vaikka ympäristöä ei valvota 24/7, mahdolliset epäkohdat havaitaan tehokkaasti ja riittävän nopeasti. Niihin ehditään puuttumaan, ennen kuin tilanne aiheuttaa tietoturvaloukkauksen. Massiivisen, kaiken mahdollisen tiedon sisältävän tietoaltaan, tietoaltaan mahdollistavan ohjelmistolisenssien, tällaista ympäristöä kannattelevan verkkoratkaisun ja 24/7 valvontakeskuksen poistaminen yhtälöstä tarkoittaa tietenkin asiakkaalle merkittävästi edullisempaa hankintahintaa. Hintaero on niin suuri, että prosentteina sitä ei kannata edes kirjoittaa.

”Best bang for the buck” -tyyppinen ratkaisumme sopii pk-yrityksille erinomaisesti.

Jalo IT Terävä tietoturva:

Antivirusohjelmisto kaikille päätelaitteillenne (PC:t, mäkit, puhelimet ja tabletit), sähköpostin haitallisten liitteiden ja linkkien suodatus, huijausten ja roskapostin suodatukset, Microsoft 365 / Office 365 -pilviympäristön virustorjunta (teams, sharepoint), Microsoft 365 / Office 365 -ympäristön asetusten valvonta, päätelaitteiden tietoturvan ja fyysisen kunnon valvonta, keskitetty laitehallinta ja mahdollisuus suoran etätuen käyttämiseen.

4,90€/kk/henkilö

Ota yhteyttä, kerron mielelläni Terävä-tietoturva palvelusta ja sen käyttöönotosta tarkemmin.

Jalo IT, Toimitusjohtaja, Ville Soikkola

044 372 7772