Pilvipalvelut

Tietotyöskentelyn ympäristö koostuu
usein monista eri pilvipalveluista

Hieman kärjistäen voisi sanoa että pilvipalvelut yrityksille ovat palveluita, jotka pyörivät palveluntarjoajan omistamilla tietokoneilla. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia palveluntarjoajan palvelinlaitteista, verkkoyhteyksistä tai tietoturvasta. Riittää että omat yhteydet ja päätelaitteet ovat kunnossa.

Pilvipalveluiden hallinnan osalta suunnittelemme ja tuotamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia IT-infrastruktuureja hyödyntäen pilvipalveluita. Me olemme rakentaneet Microsoft Business Premiumiin perustuvan modernin perusinfran, jossa tekniset valinnat ja asetukset on valittu valmiiksi asiakkaidemme puolesta. Kokonaisuutta on myös täydennetty, jotta se palvelee tarkoitustaan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä yksin Microsoftin ratkaisu on puutteellinen.

Haluan tietää lisää!

Sinun tarvitsee vain jättää yhteystietosi ja painaa lähetä

Mitä ovat pilvipalvelut yrityksille?

Aikaisemmin yritykset ovat joutuneet hankkimaan omia palvelimia, mikäli he ovat halunneet esimerkiksi paikan johon yrityksen työntekijät tallentavat yrityksessä käytettyjä tiedostoja. Samoin yrityksen käyttämät ohjelmistot asennettiin aikaisemmin omalle palvelimelle.

Nykyisin pk-yritykset ja organisaatiot pystyvät ostamaan kaikki tarvittavat palvelut käyttöönsä niin, että palvelut sijaitsevat jonkun toisen omistamalla palvelinlaitteella. Yritys välttyy itse laitteiston hankkimiselta, ohjelmistojen ostamiselta, ylläpidolta, päivittämiseltä, tietoturvainvestoinneilta ja varmuuskopioinnilta. Yhteys palveluihin saadaan internetin kautta ja työntekijät voivat tehdä työtä paikasta ja ajasta riippumatta. Tällöin puhutaan pilvipalveluista ja pilvipalveluihin perustuvasta it-infrastruktuurista.

Pilvipalveluiden kautta toimiva it-infrastruktuuri on myös merkittävästi vanhentunutta palvelin-infrastruktuuria
turvallisempi vaihtoehto, ainakin kaikissa niissä tilanteissa, joissa palvelinten ylläpitoon ja tietoturvaan ei haluta investoida voimakkaasti.

 

Siirtyminen pilvipalveluihin

Mikäli yrityksessäsi on käytössä edelleen palvelimia, suosittelemme kartoittamaan vaihtoehdon, jossa nykyisistä palvelimista luovutaan kokonaan ja yrityksenne siirtyy hyödyntämään pilvipalveluihin perustuvaa infraa. Vastoin yleisiä väitteitä siitä, että palvelimista ei pysty kokonaan luopumaan, suomessa on nykyisin jopa kuntia, jotka ovat pystyneet rakentamaan koko it-infransa pilvipalveluiden varaan.

Pilvipalveluihin siirtyminen tulkitaan usein virheellisesti myös kalliiksi hankkeeksi. Todellisuudessa esimerkiksi Microsoftin käyttöoikeudet usein sisältävät jo vaihtoehdon ajaa samoja tuttuja palveluita myös pilvestä. Jatkuvat kustannukset laskevat niin paljon, että usein koko hankkeeseen kulunut investointi tulee takaisin säästöinä alle vuodessa. Jatkossa aikaa myös vapautuu ylläpidollisista tehtävistä toiminnan kehittämiseen.