Pilvi­palvelut

Pk-yrityksen it-ympäristö koostuu pilvi­palveluista

Pilvipalvelut yrityksille ovat palveluita, jotka ovat asennettuna palveluntarjoajan omistamille palvelimille tai tietokoneille. Asiakkaan ei tarvitse huolehtia palveluntarjoajan omistamista palvelinlaitteista, verkkoyhteyksistä tai niiden tietoturvasta. Riittää että omat yhteydet ja päätelaitteet ovat kunnossa. Asiakkaalle annetaan usein vain tiedot palveluun kirjautumiseen, jonka avulla asiakas voi käyttää ja hallita omaa palveluaan selaimen (Esim. Edge, Firefox tai Google Chrome) kautta. Yleensä yrityksillä on lukuisia tällaisia palveluita käytössään.

Microsoft 365 (Office 365)

Microsoft 365 -ympäristöt ovat nykyisin suomalaisessa yritysmaailmassa erittäin käytettyjä pilvipalveluita. Olemme sertifioituneita Microsoft 365-asiantuntijoita.

Tietoturva
Azure

Microsoft Azure

Microsoftin konesalipalveluita kutsutaan nimellä Microsoft Azure. Mikäli yritys tarvitsee käyttöönsä yksittäisen palvelimen, sen ”vuokraaminen” Microsoftin konesalista on usein erittäin kustannustehokas ratkaisu.

Miksi yrityksen kannattaa hyödyntää pilvi­palveluita?

Aikaisemmin yritykset ovat joutuneet hankkimaan omia palvelimia, mikäli he ovat halunneet esimerkiksi paikan johon yrityksen työntekijät tallentavat yrityksessä käytetyt tiedostot. Samoin yrityksen käyttämät ohjelmistot asennettiin aikaisemmin omalle palvelimelle. Oma palvelin vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Asetukset, tietoturvaohjelmistot, ohjelmistopäivitykset ja muu tulee olla jatkuvasti oikein ja ajan tasalla. Laitteiston ja järjestelmien vanhetessa täytyy asiakkaan jatkuvasti suunnitella siirtymää eteenpäin.

Nykyisin pk-yritykset ja organisaatiot pystyvät ostamaan kaikki tarvittavat palvelut käyttöönsä niin, että palvelut sijaitsevat jonkun toisen omistamalla palvelinlaitteella. Yritys välttyy itse laitteiston hankkimiselta, ohjelmistojen ostamiselta, ylläpidolta, päivittämiseltä ja tietoturvainvestoinneilta. Yhteys palveluihin saadaan internetin kautta ja työntekijät voivat tehdä työtä paikasta, ajasta ja laitteesta riippumatta. Tällöin puhutaan pilvipalveluista. Mikäli kaikki palvelut ovat käytettävissä pilven kautta, voidaan puhua pilvipalveluihin perustuvasta it-infrastruktuurista.

Pilvipalveluiden kautta toimiva it-kokonaisuus on yleensä myös omaa palvelin-infrastruktuuria turvallisempi vaihtoehto.

Kiinnostuitko?

Kuka hallitsee yrityksen pilvi­palveluita?

Osa pilvipalveluista antaa asiakkaan hallita kaikkia palvelun asetuksia. Yksi esimerkki tällaisesta palvelusta on Microsoft 365 (ennen Office 365) palvelu. Tällöin on tärkeää että palvelua hallitsee osaava henkilö tai mieluummin osaavat henkilöt. Me olemme rakentaneet Microsoft Business Premiumiin perustuvan modernin perusinfran, jossa tekniset valinnat ja asetukset on tehty valmiiksi asiakkaidemme puolesta. Kokonaisuutta on myös täydennetty muilla pilvipalveluilla, jotta se palvelee tarkoitustaan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä yksin Microsoftin ratkaisu on puutteellinen.

Siirtyminen pilvi­palveluihin ja omien palvelinten konsolidointi

Mikäli yrityksessäsi on käytössä edelleen palvelimia, suosittelemme kartoittamaan kanssamme vaihtoehdon, jossa nykyisistä palvelimista luovutaan ja yrityksenne siirtyy hyödyntämään pilvipalveluihin perustuvaa infrastruktuuria. 

Pilvipalveluihin siirtyminen tulkitaan usein virheellisesti myös kalliiksi hankkeeksi. Todellisuudessa esimerkiksi Microsoft 365 käyttöoikeudet (lisenssit) usein sisältävät jo käyttöoikeuden samojen palveluiden käyttöön Microsoftin konesalista pilvipalveluna. Palvelinten konsolidoimisen myötä, jatkuvat kustannukset laskevat niin paljon, että usein koko hankkeeseen kulunut investointi tulee takaisin säästöinä alle vuodessa. Jatkossa aikaa myös vapautuu ylläpidollisista tehtävistä toiminnan kehittämiseen.

MicrosoftLogo

Microsoftin pilveen perustuva it-kokonaisuus

Olemme suunnitelleet pk-yrityksille ideaalisen ”referenssi infrasrtuktuurin” Microsoftin teknologian avulla. Se noudattaa mm. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen suosituksia. Vaikka kahta täysin samanlaista yritystä ei ole olemassa, ovat tietotyöskentelyn tarpeet kuitenkin usein hyvin samankaltaisia. Terävä Premium -tuotteistuksemme avulla pystymme tarjoamaan modernin tietotyökokonaisuuden helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viesti, otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana päivänä.

Yhteydenotto

Yhteydenotto

ehdot

Ehdot

Kunnioitamme tietojesi luottamuksellisuutta. Lomakkeen tietojen lähetys on suojattu ja annettuihin tietoihin on pääsy vain Jalo IT:n valtuuttamilla henkilöillä. Tietoja käsitteleviä henkilöitä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Tarkemman kuvauksen tietojen käsittelystä löydät sivumme äärimmäisestä alalaidasta (Tietosuojaseloste).