Microsoft 365

Microsoftin pilvipalvelut ovat yrityksen perustyövälineistö

Yrityksille ja organisaatioille usein tietotyöskentelyn perusvälineistöön kuluvat Microsoftin Windows ja Office.

Windowsin ja Officen maailmaan kuuluvat nykyisin myös yritysten sähköiset viestintävälineet kuten etäkokouksiin tarkoitetut ohjelmistot, sähköposti ja pilvitallennustila tiedostojen tallentamista ja jakamista varten.

Microsoftin sähköisen viestinnän välineet kulkivat ennen nimellä Office 365. Nykyisin, kun palveluihin on lisätty tietoturvaominaisuuksia, puhutaan Microsoft 365 pilvipalvelusta. Tähän kokonaisuuteen kuuluu hieman laskentavasta riippuen n. 15 suurempaa ohjelmistokokonaisuutta ja noin 50 apuohjelma -tason kokonaisuutta.

Jalo IT:n asiantuntijat ovat rakentaneet tähän kokonaisuuteen perustuvan, pk-yritysten tarpeisiin soveltuvan kokonaisuuden valmiiksi asiakkailleen. Tähän kokonaisuuteen voit tutustua tästä.

 

Mikäli yrityksenne Microsoft-ympäristön lisenssit ovat hankittu Jalo IT:n kautta, tarjoamme asiakkaillemme Microsoft -ympäristön valvonnan veloituksetta!

 

Millaisia tietoturva-asetuksia ympäristössä voi säätää ja mitkä ovat teille oikeat asetukset? Lue vinkkimme täältä.

Haluan tietää lisää!

Sinun tarvitsee täyttää vain yhteystietosi ja painaa lähetä

Kannattaako Office hankkia kertaveloituksella vai kuukausimaksulla?

Työpaikalla käytetyt Office -ohjelmistot voi hankkia kahdella tavalla. Kertahankintana tai kuukausimaksullisena palveluna. Nykyisin yleisin malli on hankkia ohjelmistot kuukausiveloituksella. Kuukausiveloituksella hankittu ohjelmistopaketti sisältää suuren määrän lisäpalveluita sähköistä viestintää ja tietoturvaa varten. Kerromme näistä vaihtoehdoista hieman tarkemmin täällä.

Kuukausiveloitus

Microsoft 365 -pilvipalvelun viestintävälineet, kuten työntekijöiden sähköpostilaatikot, kalenterit, Teams pikaviestintä ja etäkokoukset.

Microsoft Word, Excel, Powerpoint ja Outlook ohjelmistot joko selaimen läpi tai perinteisenä työpöytäohjelmana.

Asennusoikeus yhden henkilön kaikkiin laitteisiin.

Alk. 4,20 € /kk/hlö

Kertahankinta

Microsoft Word, Excel, Powerpoint ja Outlook ohjelmistot.

Asennusoikeus yhteen laitteeseen.

Yrityksille useita eri lisensointivaihtoehtoja.

 

 

Alk. 225 € / kpl

Jos haluat ymmärtää tarkemmin, kuinka Microsoft 365 palvelun kuukausihinta muodostuu, lue lisää tästä. 

Microsoft pilvipalveluiden lisensointi

Microsoft on tehnyt hyvää työtä paketoidessaan lisenssejään ostettaviksi kokonaisuuksiksi. Pykälää suurempi paketti tarjoaa asiakkaalle usein suurta lisäarvoa, joskin usein asiakas joutuu usein itse tuntemaan ominaisuudet ja rakentamaan asetukset itselleen ostamiinsa palveluihin. Tämä osaltaan hankaloittaa palveluiden hyödyntämistä.

Lisensointi on myös syytä hoitaa oikein, maksamalla ominaisuuksista, joita ei käytetä, yritys menettää vaivalla hankittuja kate-euroja, eikä rahojaan voi pyytää enää myöhemmin takaisin. Mikäli käyttöoikeuksia on vastaavasti liian vähän, voi lisenssitarkastuksessa maksettava summa olla suuri, puhumattakaan modernin teknologian mahdollistamasta tuottavuushyödyistä.

Kokemustemme mukaan Microsoftin pilvipalveluiden osalta pk-organisaatiot helposti yli-lisensoivat käyttöä ja alihyödyntävät ominaisuuksia. 

 

 

Microsoft lisenssiauditoinnit ja hybridilisensointi

Microsoft suorittaa yrityksille ajoittain lisenssiauditointeja, joissa yrityksen tulee varmistaa että käytettyihin ohjelmistoihin on hankittu asianmukaiset käyttöoikeudet. PK-sektoriin kohdistuvista lisenssiauditoinneista kerromme lisää täällä.

 

Microsoft lisenssiosaaminen

Meillä Jalo IT:llä on vahvaa lisenssiosaamista Microsoftiin littyen. Mm. Toimitusjohtajamme Ville on konsultoinut suomalaisia kuntia ja kaupunkeja Microsoft lisensointiin liittyen.