Microsoft 365 ja Copilot

Microsoft 365, yrityksen tietotyö­välineet

Yrityksille ja organisaatioille usein tietotyöskentelyn perusvälineistöön kuluvat Microsoftin Windows ja Office.

Windowsin ja Officen maailmaan kuuluvat nykyisin myös yritysten sähköiset viestintävälineet, kuten etäkokouksiin tarkoitetut ohjelmistot, sähköposti ja pilvitallennustila tiedostojen tallentamista ja jakamista varten.

Microsoftin sähköisen viestinnän välineet kulkivat ennen nimellä Office 365. Nykyisin, kun palveluihin on lisätty tietoturvaominaisuuksia, puhutaan Microsoft 365 pilvipalvelusta. Tähän kokonaisuuteen kuuluu hieman laskentavasta riippuen noin 15 suurempaa ohjelmistokokonaisuutta ja noin 50 apuohjelmaa.

Tietoturva

Microsoft Modern Workplace

Microsoft on investoinut valtavasti rahaa, jotta markkinoilla olisi pk-yrityksille suunnattu, kokonaisvaltainen ja hyvin suunniteltu kokonaisuus.

Virheellisesti usein luullaan, että tällainen huippumoderni ympäristö olisi kustannuksiltaan kallis. Säästöä syntyy, kun automaatio lisääntyy, yhteensopivuus on taattu ja lukuisia erillisratkaisuja ja niiden lisenssejä ja ylläpitoa ei enää tarvita.

Olemme saavuttaneet asiakkaidemme kanssa lukuisia kertoja 30-45% suoria kustannussäästöjä, it-kustannuksissa, ilman että lisääntynyttä tuottavuutta tai mahdollisia piilokuluja olisi vielä edes huomioitu.

Olemme vähentäneet ongelmatilanteita merkittävästi. Keskimäärin vain 6% asiakkaan henkilöstöstä avaa tukipyynnön kuukaudessa. (50 henkilön firma = 3 tukipyyntöä)

Esimiesten tehtävissä on pystytty keskittymään siihen kuinka työntekoa helpotetaan esimerkiksi uusien tekoälypalveluiden avulla, kun rutiinit (esim. laitevaihdot) ovat automatisoituja.

Tekoäly­palvelut osana liike­toimintaa

Uuden teknologian käyttö on yrityksille kilpailuetu. Työntekijät odottavat työnantajalta moderneja työvälineitä ja uusimmat tutkimukset osoittavat selvästi, että tekoälyn hyödyntäminen osana liiketoimintaa on jopa järisyttävän tehokasta.

Ällistyttävästi jopa 97% yrityksistä, jotka ovat perehtyneet tekoälypalveluiden hyödyntämiseen, ovat vakuuttuneita, että heidän liiketoiminnassaan tekoälypalveluita kannattaa hyödyntää (lähde).

Modern Workplace -infrastruktuuri mahdollistaa tekoälypalveluiden turvallisen hyödyntämisen.

Tekoäly Microsoft

Microsoft pilvi­palveluiden lisensointi ja asetukset

Microsoft lisensointi ja sen koukeroiden selvittäminen vie usein erittäin paljon aikaa. Suosittelemme hyödyntämään Jalo IT:n lisensointiosaamista kaikissa lisensointiin liittyvissä kysymyksissä.

Microsoft on paketoinut lisenssejään ostettaviksi kokonaisuuksiksi ja pykälää suurempi paketti tarjoaa asiakkaalle usein suurta lisäarvoa, joskin usein asiakas joutuu usein itse tuntemaan ominaisuudet ja rakentamaan asetukset itselleen ostamiinsa palveluihin. Tämä osaltaan hankaloittaa palveluiden hyödyntämistä. Mikäli asiakas tulee ostaneeksi liian suuren kokonaisuuden, hyvityksiä Microsoftilta ei voi hakea.

Lisensointi onkin syytä hoitaa oikein, maksamalla ominaisuuksista, joita ei käytetä, yritys menettää kate-eurojaan. Mikäli käyttöoikeuksia on vastaavasti taas liian vähän, voi lisenssitarkastuksessa maksettava summa olla suuri, puhumattakaan teknologian mahdollistamasta tuottavuushyödyistä.

Kokemustemme mukaan Microsoftin pilvipalveluiden osalta pk-organisaatiot helposti yli-lisensoivat käyttöä ja alihyödyntävät ominaisuuksia. Jos haluat ymmärtää tarkemmin, kuinka Microsoft 365 palvelun kuukausihinta muodostuu, lue lisää tästä. 

Millaisia tietoturva-asetuksia ympäristössä voi säätää ja mitkä ovat teille oikeat asetukset? Lue vinkkimme täältä.

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viesti, otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana päivänä.

Yhteydenotto

Yhteydenotto

ehdot

Ehdot

Kunnioitamme tietojesi luottamuksellisuutta. Lomakkeen tietojen lähetys on suojattu ja annettuihin tietoihin on pääsy vain Jalo IT:n valtuuttamilla henkilöillä. Tietoja käsitteleviä henkilöitä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Tarkemman kuvauksen tietojen käsittelystä löydät sivumme äärimmäisestä alalaidasta (Tietosuojaseloste).