Microsoft 365

Microsoftin pilvipalvelut ovat yrityksen perustyövälineistö

Yrityksille ja organisaatioille usein tietotyöskentelyn perusvälineistöön kuluvat Microsoftin Windows ja Office.

Windowsin ja Officen maailmaan kuuluvat nykyisin myös yritysten sähköiset viestintävälineet kuten etäkokouksiin tarkoitetut ohjelmistot, sähköposti ja pilvitallennustila tiedostojen tallentamista ja jakamista varten.

Microsoftin sähköisen viestinnän välineet kulkivat ennen nimellä Office 365. Nykyisin, kun palveluihin on lisätty tietoturvaominaisuuksia, puhutaan Microsoft 365 pilvipalvelusta.

Muista Microsoft 365 -palveluntarjoajista Jalo IT eroaa tarjoamalla asiakkaillensa reaaliaikaisen ympäristön tietoturvan ja asetusten valvonnan veloituksetta.

Millaisia asetuksia ympäristössä voi säätää ja mitkä ovat teille oikeat asetukset? Lue vinkkimme täältä.

Haluan tietää lisää!

Sinun tarvitsee täyttää vain yhteystietosi ja painaa lähetä

Kannattaako Office hankkia kertaveloituksella vai kuukausimaksulla?

Työpaikalla käytetyt Office -ohjelmistot voi hankkia kahdella tavalla. Kertahankintana tai kuukausimaksullisena palveluna. Nykyisin yleisin malli on hankkia ohjelmistot kuukausiveloituksella. Kuukausiveloituksella hankittu ohjelmistopaketti sisältää suuren määrän lisäpalveluita sähköistä viestintää ja tietoturvaa varten. Kerromme näistä vaihtoehdoista hieman tarkemmin täällä.

Kuukausiveloitus

Microsoft 365 -pilvipalvelun viestintävälineet, kuten työntekijöiden sähköpostilaatikot, kalenterit, Teams pikaviestintä ja etäkokoukset.

Microsoft Word, Excel, Powerpoint ja Outlook ohjelmistot joko selaimen läpi tai perinteisenä työpöytäohjelmana.

Asennusoikeus yhden henkilön kaikkiin laitteisiin.

Alk. 4,20 € /kk/hlö

Kertahankinta

Microsoft Word, Excel, Powerpoint ja Outlook ohjelmistot.

Asennusoikeus yhteen laitteeseen.

Yrityksille useita eri lisensointivaihtoehtoja.

Alk. 225 €

Jos haluat ymmärtää tarkemmin, kuinka Microsoft 365 palvelun  kuukausihinta muodostuu, lue lisää tästä. 

Microsoft pilvipalveluiden lisensointi

Lisensointi on syytä hoitaa oikein, maksamalla liikaa, yritys menettää vaivalla hankittuja kate-euroja, eikä rahojaan voi pyytää enää myöhemmin takaisin. Mikäli käyttöoikeuksia on vastaavasti liian vähän, voi lisenssitarkastuksessa maksettava summa olla yllättävänkin suuri.

Kokemustemme mukaan Microsoftin pilvipalveluiden osalta organisaatiot helposti yli-lisensoivat käyttöä ja menettävät näin rahaa. Tyypillisesti esimerkiksi vain mobiililaitteiden varassa toimiville henkilöille ei ole valittu lisenssiä oikein. Väärin valitun lisenssin hinta on usein kaksin, joskus jopa kolminkertainen.

Kokemuksemme mukaan useat pk-yritykset maksavatkin käyttöoikeuksistaan liikaa.

 

Palvelinten ja konesalipalveluiden lisensointi yhdessä Microsoftin pilvipalveluiden kanssa

Mikäli yrityksen ympäristössä ajetaan myös palvelimia, tulee myös palvelimille ostaa käyttöoikeudet (Server lisenssit), sekä vielä lisäksi palvelinten kaikille käyttäjille käyttäjälisenssit (CAL). Harva yritys kuitenkaan tietää, että myös palvelinten käyttöoikeudet voi ostaa osana kuukausihintaisia Microsoft 365 pilvipalveluita.  Samoin mikäli Microsoft 365 pilvipalveluita hyödynnetään yrityksessä, on yritys usein oikeutettu käyttämään huomattavasti edullisempaa hankintahintaa (for SA -hinta) kumppaneiden konesaleista ajettavissa (SPLA) lisensseissä.

Microsoft lisenssiauditoinnit

Microsoft suorittaa yrityksille ajoittain lisenssiauditointeja, joissa yrityksen tulee varmistaa että käytettyihin ohjelmistoihin on hankittu asianmukaiset käyttöoikeudet. PK-sektoriin kohdistuvista lisenssiauditoinneista kerromme lisää täällä.