Microsoft 365

Microsoft 365, yrityksen perus tietotyövälineet

Yrityksille ja organisaatioille usein tietotyöskentelyn perusvälineistöön kuluvat Microsoftin Windows ja Office.

Windowsin ja Officen maailmaan kuuluvat nykyisin myös yritysten sähköiset viestintävälineet, kuten etäkokouksiin tarkoitetut ohjelmistot, sähköposti ja pilvitallennustila tiedostojen tallentamista ja jakamista varten.

Microsoftin sähköisen viestinnän välineet kulkivat ennen nimellä Office 365. Nykyisin, kun palveluihin on lisätty tietoturvaominaisuuksia, puhutaan Microsoft 365 pilvipalvelusta. Tähän kokonaisuuteen kuuluu hieman laskentavasta riippuen noin 15 suurempaa ohjelmistokokonaisuutta ja noin 50 apuohjelmaa.

Microsoft käyttöoikeudet

Käyttöoikeudet meiltä

Asiakas voi ostaa Microsoft 365 käyttöoikeudet (lisenssit) haluamaltaan kumppanilta tai vaikka suoraan Microsoftilta (käyttäen luottokorttia). Kumppanin vaihtaminen on myös sallittua, eikä vaihtaminen tarkoita että itse palveluun tarvitsee tehdä mitään muutoksia.

Tarjoamme kaikille asiakkaille, jotka hankkivat yrityksensä Microsoft -lisenssit Jalo It Oy:n kautta ympäristön valvonnan veloituksetta.

Microsoft pilvipalveluiden lisensointi ja asetukset

Microsoft lisensointi ja sen koukeroiden selvittäminen vie usein erittäin paljon aikaa. Suosittelemme hyödyntämään Jalo IT:n lisensointiosaamista kaikissa lisensointiin liittyvissä kysymyksissä.

Microsoft on paketoinut lisenssejään ostettaviksi kokonaisuuksiksi ja pykälää suurempi paketti tarjoaa asiakkaalle usein suurta lisäarvoa, joskin usein asiakas joutuu usein itse tuntemaan ominaisuudet ja rakentamaan asetukset itselleen ostamiinsa palveluihin. Tämä osaltaan hankaloittaa palveluiden hyödyntämistä. Mikäli asiakas tulee ostaneeksi liian suuren kokonaisuuden, hyvityksiä Microsoftilta ei voi hakea.

Lisensointi onkin syytä hoitaa oikein, maksamalla ominaisuuksista, joita ei käytetä, yritys menettää kate-eurojaan. Mikäli käyttöoikeuksia on vastaavasti taas liian vähän, voi lisenssitarkastuksessa maksettava summa olla suuri, puhumattakaan teknologian mahdollistamasta tuottavuushyödyistä.

Kokemustemme mukaan Microsoftin pilvipalveluiden osalta pk-organisaatiot helposti yli-lisensoivat käyttöä ja alihyödyntävät ominaisuuksia. Jos haluat ymmärtää tarkemmin, kuinka Microsoft 365 palvelun kuukausihinta muodostuu, lue lisää tästä. 

Millaisia tietoturva-asetuksia ympäristössä voi säätää ja mitkä ovat teille oikeat asetukset? Lue vinkkimme täältä.

Kiinnostuitko?

Lähetä meille viesti, otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana päivänä.

Ota yhteyttä
ehdot

Ehdot

Kunnioitamme tietojesi luottamuksellisuutta. Lomakkeen tietojen lähetys on suojattu ja annettuihin tietoihin on pääsy vain Jalo IT:n valtuuttamilla henkilöillä. Tietoja käsitteleviä henkilöitä sitoo salassapito- ja vaitiolovelvollisuus.

Jalo IT säilyttää kerättyjä tietoja ainoastaan niin kauan ja siinä laajuudessa kuin on tarpeellista ja lainsäädännön mukaisesti sallittua.

Annettuja tietoja käsitellään myyntityötä tekevien henkilöiden toimesta. Sitoudumme suojelemaan tietojasi emmekä myy, vuokraa tai luovuta tietojasi kolmansille osapuolille.