Terävä Premium

Pk-yritykselle valmiiksi suunniteltu ICT infrastruktuuri

Modernin huipputeknologian hyödyntäminen pk-sektorissa on usein hankalaa. Toimivan ICT kokonaisuuden suunnitteleminen on ikävä kyllä usein jätetty asiakkaan vastuulle. Vaikka kahta täysin samanlaista organisaatioita tuskin on olemassa, ovat pienempien yritysten ja järjestöjen tarpeet kuitenkin lopulta hyvin samankaltaisia.

Me olemme suunnitelleet ICT infran perus asioista kokonaisuuden ja paketoineet sen yhdeksi, helposti ostettavaksi kokonaisuudeksi.

Liiketoiminnalliset hyödyt

Helppous

Säästä omaa aikaasi ja anna ICT ammattilaisten tehdä ICT infraan liittyvät valinnat puolestasi.

Ympäristö on suunniteltu niin, että ongelmatilanteita tulisi vastaan mahdollisimman harvoin, jotta käyttäisitte mahdollisimman vähän aikaa ICT -asioihin.

Korkea automaatio-aste tekee esimerkiksi työläppärin vaihdosta ihanteellisen nopeaa ja helppoa.

Turvallisuus

Viimeisen vuoden aikana tietoturva-uhat ovat muuttuneet radikaalisti, samalla ketju on yhtä vahva kun sen heikoin lenkki.

Microsoftin PK-yrityksille suunnittelema moderni kokonaisuus, jossa suojataan käyttäjätunnusta, laitteita ja koko tietotyöskentely-ympäristöä kokonaisuutena, kuuluu mukaan pakettiin.

Tehokuus

Terävä Premiumin avulla saadaan sen sisältämien lisenssien maksimaalinen hyöty irti. Et tuhlaa rahaa päällekkäisiin lisensseihin tai esimerkiksi huonosti yhteensopivan ympäristön teknisien ongelmien jatkuvaan ratkaisuun.

Pilvipalveluihin perustuva ympäristö päivittyy automaattisesti ja on jatkuvasti ajan tasalla. Ympäristöä on myös helppo kehittää edelleen.

Ominaisuudet

Suunnittelemamme ICT-infrastruktuuri nojautuu Microsoft Business Premium -tuotteeseen. Kyseisen lisenssin lisäksi Terävä Premium -paketissa on mukana pienempiä ohjelmistoja, jotka varmistavat että kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Kevytkäyttäjille, eli käyttäjille joiden pääasiallinen tehtävä ei ole tehdä tietotyötä tietokoneella, palvelun pohjalla voidaan käyttää kevyempää lisenssiä. 

Tietotyöskentely

 • Microsoft Office -työvälineet
 • Viestintävälineet (mm. Sähköposti ja Teams)
 • Turvallinen tallennuspaikka omille ja yhteisille tiedostoille 
 • Salattu sähköposti

Tietoturva ja hallinta

 • Päätelaitteiden moderni tietoturva (Defender for endpoints)
 • Pilven ja sähköpostin tietoturva (Defender for Microsoft 365)
 • Keskitetty laitehallinta (Microsoft Endpoint Manager & Atera RRM)
 • Ehdollistettu pääsy yrityksen järjestelmiin (Conditional Access)
 • Automaattiset päivitykset käytettyihin ohjelmiin (CSM for Intune)

Tietohallinto

 • Laitteiden vaihtamisen automatiikka (Microsoft Autopilot)
 • Ohjeistus järjestelmien käyttöön loppukäyttäjille
 • Reaaliaikainen tilannenäkymä ympäristöön, tietoturvauhkiin ja laitteistoinventaarioon
 • Mahdollisuus etätukeen Jalo IT:n asiantuntijoiden kanssa (23,25€/15min)

Tilaa esittely tästä!

Täytä yhteystietosi ja paina lähetä, tai kysy lisää chatista!

Microsoft Office

Microsoft on tehnyt hyvää työtä tuotteistaessaan ohjelmistojaan yritysten käyttöön. Office -ohjelmistot ovat kuuluneet yritysten ”vakio kalustoon” jo pitkän aikaa.

Vuosien saatossa Microsoft on lisännyt Office -kokonaisuuteen huomattavasti lisää teknologiaa. Jossakin vaiheessa on kuitenkin käynyt niin, että yrittäjille ei ole enää selvää, mikä tuosta sisällöstä on tarpeellista ja mikä tarpeetonta. Vuoden 2023 vaihteella Microsoft Business Premium paketti sisältää jo n. 50 erillistä tuotetta. Tässä kirjoituksessa käymme läpi miten Microsoft 365 tuotteiden hinnoittelu muodostuu.

Microsoft Business Premium -tuotepaketti on vähintäänkin erittäin kattava, tässä on kuitenkin muutama sen puutteista:

 • Esimerkiksi  kolmannen osapuolen ohjelmistojen (kuten vaikka Google Chrome, Mozilla Firefox tai Adobe Acrobat Reader) tietoturvapäivityksiä se ei pysty hallitsemaan.
 • Outlookin, Wordin, Excelin ym. ulkopuolelta on usein hieman epäselvää, mitä useista paketin eri ohjelmistoista asiakkaan kannattaa hyödyntää. Entä millaiset asetukset niihin pitää tehdä ja miten palvelut saadaan käyttöön?
 • Erilaisiin tuotekokonaisuuksiin perehtyminen, vaikutusten arviointi, tietoturvasta huolehtiminen, halutut asetukset ja käyttöönoton asiantuntijatyöt ottavat tavattoman määrän aikaa.
 

Jalo IT:n Terävä Premium on kokonaisuus, jossa kokeneet ICT arkkitehtimme ovat tehneet perus asioihin liittyvät valinnat teidän puolestanne. Kokonaisuutta täydennetään muutamilla ulkopuolisilla ohjelmistoilla, jotta kokonaisuus palvelee teitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietotyön tekeminen

Työntekijät käyttävät työssään päätelaitteita, päätelaitteilla vastaavasti käytetään erilaisia ohjelmistoja. Suunnittelemassamme infrastruktuurissa päätelaitteet jaetaan viiteen eri ryhmään:

 • Neuvottelutilojen laitteet
 • Monitoimilaitteet
 • Pc ja Mac -päätelaitteet
 • Mobiililaitteet
 • Yhteiskäyttöiset laitteet
 

PC ja Mac -päätelaitteille asennetaan etätukeen tarkoitettu ohjelmisto, jonka avulla ongelmatilanteista selvitään nopeasti. Myöhemmin kerromme muista etätukiohjelmiston eduista.

Sähköpostin käyttö, etäkokoustaminen, pikaviestintä ja tiedostojen tallentaminen ja yhteiskäyttö ovat ominaisuuksia joiden yksinkertaisesti pitää toimia. Tallentamattomien tietojen katoaminen, saman tiedoston eri versioiden lähettäminen sähköpostilla ym. on sähläämistä joka ei enää vuonna 2022 ole tarpeellista.

Infrastruktuurimme sisältää selvät paikat, mihin tallennetaan omia tiedostoja, mihin yhteisiä ja tavan kuinka tiedostoja jaetaan tarvittaessa oman organisaation ulkopuolelle.

Laitteistojen ja ohjelmistojen ostaminen

Lähtökohta on, että asiakkaan jo tekemät laiteinvestoinnin hyödynnetään loppuun, eikä käyttöönoton yhteydessä tarvitse ostaa uutta laitteistoa. Jatkossa laitteisto ja ohjelmistolisenssit hankitaan ensisijaisesti Jalo IT:n kautta, tähän suurin syy on laitteiden esiasennuksen prosessissa, josta kerromme hieman alempana lisää.

Laitetoimituksissa kumppaninamme on suomen suurimmat tukkurit ja maahantuojat. Usein uusille asiakkaillemme tulee yllätyksenä, että kykenemme kilpailemaan myös hinnalla kansallisesti suurimpia verkkokauppoja vastaan. 

Yhden luukun periaate

On tarpeenne uusia laitteita, lisenssejä tai selvitä it-ongelmatilanteesta, kaikki palvelumme löytyvät yhdestä pisteestä. Perinteisiä asiointikanavia ovat sähköposti, puhelin ja Microsoft Teams. Joskus asiakkaamme haluavat asioida vain yhden asiantuntijan kanssa, sekin sopii meille hyvin.

Käyttöoikeuksien hallinta

Kun puhutaan tietotyöskentelyyn tarkoitetun ICT-ympäristön kokonaisvaltaisesta hallinnasta, infrastruktuurin suunnittelun konkreettiset hyödyt tulevat esiin. Kuten laitteet, myös käyttäjät tulee jaotella rooliensa mukaisesti ryhmiin. Tyypillisesti ryhmiä ovat esimerkiksi:

 • Kaikki
 • Hallinto
 • Myynti
 • Asentajat
 • Ulkopuoliset konsultit
 

Kun päätelaitteiden asetuksia ja ohjelmia hallitaan keskitetysti, ryhmien avulla voidaan hallita tehokkaasti kuka saa mitäkin tietoa käyttöönsä. Jos esimerkiksi HR kansion sisälle on tallennettu yrityksen työsopimukset, voimme rajata että ainoastaan Hallinto-ryhmän jäsenet pääsevät näihin tiedostoihin käsiksi.

Lopulta tietoturva saadaan tuota nykyisten vaatimusten tasolle politiikalla, jossa tiedostojen tallennuspaikkoihin ei edes pääse käsiksi, kuin sellaisella laitteella, joka löytyy oikeasta laiteryhmästä: Yrityksen arkaluontoisiin tietoihin ei siis pääse käsiksi kuin yrityksen omistamilla laitteilla. Tämä on syy miksi suosittelemme laitteiden tilaamista meiltä, me lisäämme tilaamanne laitteet järjestelmään yrityksen omistamiksi laitteiksi aina tilauksen yhteydessä.
 

Suuri automaatio-aste ja laitteiden esiasennus

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Suunnittelemassamme ICT Infrastruktuurissa saavutetaan suuri automaation taso. 

Käytettyjen ohjelmistojen tietoturvapäivitykset asentuvat automaattisesti ja täysin huomaamatta, ilman että loppukäyttäjän työtä häiritään tai keskeytetään. Lisäksi esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttäjä vaihtaa työvälinettään uuteen laitteeseen, saadaan laitteen tietoturva-asetukset, ohjelmistot ja jopa selaimeen tallennetut salasanat ja kirjanmerkit siirtymään uudelle laitteelle automaattisesti. Laitteen vaihtaminen ei jatkossa tarkoita työn tekemiseen katkosta.

Valvontajärjestelmämme kautta kykenemme tunnistamaan, mikäli ympäristössänne on ongelmakohtia tietoturvassa, tai esimerkiksi mikäli loppukäyttäjän päätelaite on elinkaarensa päässä.

Annamme teille ympäristöänne koskevia kehitysehdotuksia ja mikäli haluatte, saatte reaaliaikaisen tilannekuvan ympäristöstänne myös itse käyttöönne (vaatii erillisen Microsoft Power BI lisenssin – 8,40€/kk/käyttäjä).