Terävä Premium

Pk-yritykselle valmiiksi suunniteltu ICT infrastruktuuri

Modernin huipputeknologian hyödyntäminen pk-sektorissa on usein hankalaa ja toimivan ICT kokonaisuuden suunnitteleminen on ikävä kyllä usein jätetty asiakkaan vastuulle. Vaikka kahta täysin samanlaista organisaatioita tuskin on olemassa, ovat pienempien yritysten ja järjestöjen tarpeet kuitenkin lopulta hyvin samankaltaisia.

Me olemme suunnitelleet ICT infran perus asioista kokonaisuuden, joka noudattaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin
Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturvan suosituksia. 

Se on paketoitu yhdeksi, helposti ostettavaksi kokonaisuudeksi. Microsoft on rakentanut käyttämämme teknologian, me Jalo IT:llä toimitamme sen teille helpolla ja reilulla tavalla!

Liiketoiminnalliset hyödyt

Tehokkuus

Ympäristö on suunniteltu niin, että ongelmatilanteita tulisi vastaan mahdollisimman harvoin.

Korkea automaatioaste tekee esimerkiksi työläppärin vaihdosta nopeaa ja vaivatonta.

Turvallisuus

Tietoturva-uhat ovat muuttuneet radikaalisti, tietoturvan ketju on yhtä vahva kun sen heikoin lenkki.

Tämä moderni kokonaisuus on merkittävästi tyypillistä pk-yrityksen ICT infrastruktuuria turvallisempi. 

Kustannukset

Moderni kokonaisuus on yleensä edeltäjäänsä edullisempi.

Suoraa rahallista säästöä syntyy, kun et tuhlaa rahaa päällekkäisiin lisensseihin. Aikaa säästyy, kun kokonaisuus on suunniteltu puolestasi.

Tekniset ominaisuudet

Suunnittelemamme ICT-infrastruktuuri nojautuu Microsoft Business Premium -tuotteeseen. Kyseisen lisenssin lisäksi Terävä Premium -paketissa on mukana pienempiä ohjelmistoja, jotka varmistavat että kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietotyöskentely

 • Microsoft Office -työvälineet
 • Viestintävälineet (mm. Sähköposti ja Teams)
 • Turvallinen tallennuspaikka omille ja yhteisille tiedostoille 
 • Salattu sähköposti

Tietoturva ja hallinta

 • Päätelaitteiden moderni tietoturva
 • Microsoftin pilvipalvelun ja sähköpostin tietoturva 
 • Keskitetty laitehallinta
 • Ehdollistettu pääsy yrityksen järjestelmiin ja tiedostoihin
 • Automaattiset päivitykset ohjelmistoihin ja selaimiin

Tietohallinto

 • Laitteiden vaihtamisen automatiikka
 • Ohjeistus ja tiedotteet loppukäyttäjille
 • Reaaliaikainen tilannenäkymä ympäristöön, tietoturvauhkiin ja laitteistoinventaarioon
 • Mahdollisuus etätukeen Jalo IT:n asiantuntijoiden kanssa (23,25€/15min)

Tilaa esittely tästä!

Täytä yhteystietosi ja paina lähetä, tai kysy lisää chatista!

Microsoft Office

Microsoft on tehnyt hyvää työtä tuotteistaessaan ohjelmistojaan yritysten käyttöön. Office -ohjelmistot ovat kuuluneet yritysten vakio kalustoon jo pitkän aikaa.

Vuosien saatossa Microsoft on lisännyt Office -kokonaisuuteen huomattavasti lisää teknologiaa. Jossakin vaiheessa on kuitenkin käynyt niin, että yrittäjille ei ole enää selvää, mikä tuosta sisällöstä on tarpeellista ja mikä tarpeetonta. Vuonna 2023 Microsoft Business Premium paketti sisältää jo n. 50 erillistä tuotetta. Tässä kirjoituksessa käymme läpi hieman tarkemmin miten Microsoft 365 tuotteiden hinnoittelu muodostuu. Microsoftin esittelyn lisenssikokonaisuudesta näet täältä

PK-yrityksille tarkoitettu, laaja kokonaisuus on nimeltään Business Premium. Se on erittäin kattava kokonaisuus, tässä on kuitenkin muutama sen puutteista, joita yrityksen täytyy edelleen itse huomioida:

 • Kolmannen osapuolen ohjelmistojen (kuten vaikka Google Chrome, Mozilla Firefox tai Adobe Acrobat Reader) tietoturvapäivityksiä se ei pysty hallitsemaan.
 • On usein hieman epäselvää, mitä useista paketin eri ohjelmistoista asiakkaan kannattaa hyödyntää. Entä millaiset asetukset niihin pitää tehdä ja miten palvelut otetaan käyttöön?
 • Erilaisiin tuotekokonaisuuksiin perehtyminen, vaikutusten arviointi, tietoturvasta huolehtiminen, halutut asetukset ja käyttöönoton asiantuntijatyöt ottavat suuren määrän aikaa.
 

Jalo IT:n Terävä Premium on kokonaisuus, jossa kokeneet ICT arkkitehtimme ovat tehneet kaikki perus asioihin liittyvät valinnat teidän puolestanne. Microsoftin kokonaisuutta siis täydennetään edelleen muutamilla ulkopuolisilla ohjelmistoilla, jotta kokonaisuus palvelee teitä parhaalla mahdollisella tavalla. Mm. yllämainitut ongelmat ovat jo valmiiksi ratkaistu puolestanne.

Tietotyön tekeminen

Suunnittelemassamme infrastruktuurissa päätelaitteet jaetaan viiteen eri ryhmään:

 • Neuvottelutilojen laitteet
 • Monitoimilaitteet
 • Pc ja Mac -päätelaitteet
 • Mobiililaitteet
 • Yhteiskäyttöiset laitteet
 

Ympäristössä tietoturvan asetukset ja laitteistojen perusohjelmistot määritellään laiteryhmien mukaan.

Sähköpostin käyttö, etäkokoustaminen, pikaviestintä ja tiedostojen tallentaminen ja yhteiskäyttö ovat ominaisuuksia joiden yksinkertaisesti pitää toimia. Tallentamattomien tietojen katoaminen, saman tiedoston eri versioiden lähettäminen sähköpostilla ym. on sähläämistä joka ei enää vuonna 2022 ole tarpeellista.

Infrastruktuurimme sisältää selvät paikat, mihin tallennetaan omia tiedostoja, mihin yhteisiä ja tavan kuinka tiedostoja jaetaan tarvittaessa oman organisaation ulkopuolelle. Kuten laitteiden asetukset, myös tiedostojen yhteiset tallennuspaikat näkyvät resurssienhallinnassa omalla paikallaan.

Käyttöoikeuksien hallinta

Kun puhutaan tietotyöskentelyyn tarkoitetun ICT-ympäristön kokonaisvaltaisesta hallinnasta, infrastruktuurin suunnittelun konkreettiset hyödyt tulevat esiin. Kuten laitteet, myös käyttäjät tulee jaotella rooliensa mukaisesti ryhmiin. Tyypillisesti ryhmiä, jotka teille luomme ovat esimerkiksi:

 • Kaikki
 • Hallinto
 • Myynti
 • Asentajat
 • Ulkopuoliset konsultit
 

Kun päätelaitteiden asetuksia ja ohjelmia hallitaan keskitetysti, ryhmien avulla voidaan hallita tehokkaasti kuka saa mitäkin tietoa käyttöönsä. Esimerkiksi HR kansion sisälle on tallennettu yrityksen työsopimukset, voimme rajata että ainoastaan Hallinto -ryhmän jäsenet pääsevät näihin tiedostoihin käsiksi.

 

Suuri automaatio-aste ja laitteiden esiasennus

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Suunnittelemassamme ICT Infrastruktuurissa saavutetaan suuri automaation taso. 

Käytettyjen ohjelmistojen tietoturvapäivitykset asentuvat automaattisesti ja täysin huomaamatta, ilman että loppukäyttäjän työtä häiritään tai keskeytetään. Lisäksi esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttäjä vaihtaa työvälinettään uuteen laitteeseen, saadaan laitteen tietoturva-asetukset, ohjelmistot ja jopa selaimeen tallennetut salasanat ja kirjanmerkit siirtymään uudelle laitteelle automaattisesti. Laitteen vaihtaminen ei jatkossa tarkoita työn tekemiseen katkosta.

Kykenemme jatkossa tunnistamaan, mikäli ympäristössänne on ongelmakohtia tietoturvassa, tai esimerkiksi mikäli loppukäyttäjän päätelaite on elinkaarensa päässä.

Annamme teille ympäristöänne koskevia kehitysehdotuksia ja mikäli haluatte, saatte tekniikan reaaliaikaisen tilannekuvan ympäristöstänne myös itse käyttöönne.