Tekoäly Microsoft
Blogi

Top3: Tekoälyn liiketoimintahyödyt pk-yritykselle

Microsoft on lisännyt tekoäly­palvelut kaikkiin Microsoft 365 Standard ja Premium -tilauksiin

Microsoft julkaisi kesällä 2023 kaikkiin Microsoft 365 Business Standard ja Business Premium -tilauksiin tekoälypalvelut. Valtaosalta uudistus on mennyt täysin ohi. Tässä kirjoituksessa kerromme kuinka mainittuihin tilauksiin kuuluvia tekoälypalveluita voi testata ja hyödyntää vaikka heti! Kerromme myös kuinka voit aloittaa tekoälyn hyödyntämisen jo nyt, sekä mielestämme TOP 3 -liiketoiminnalliset hyödyt.

Ensimmäisenä vaikeimmat asiat, mielikuvat:

  1. Bing -brändi
  2. Edge -selain

Bing -hakukone ei ole koskaan toiminut Suomessa tai Euroopassa hyvin, siksi tekoälypalveluiden brändääminen juuri Bingin alle ei täällä herätä luottamusta. Bing -hakukonetta ja Bing Chat Enterprise:ä ei pidä kuitenkaan sekoittaa toisiinsa.

Myös Microsoftin tekemät selaimet ovat heikossa maineessa. Kun Microsoftin uusi selain Edge julkaistiin aikanaan korvaamaan Internet Exlporeria, odotukset olivat kovat. Toisin kävi: Selain oli raskas ja verkkosivustot käyttäytyivät usein väärin Edgellä. Nuo muistot joutaa kuitenkin romukoppaan, sillä jo vuonna 2020 Egde alkoi käyttämään ”Chromium -moottoria”. Kun puhutaan Edge selaimesta, ajattele yrityksille suunnattua Google Chromea.

Miten aloitan Microsoftin tekoäly­palveluiden käytön?

Jos yrityksenne käytössä on jo Microsoft 365 Business Standard tai Microsoft 365 Business Premium -lisenssit, voitte alkaa hyödyntämään tekoälypalveluita heti seuraavasti:

  1. Mac käyttäjät asentavat Edge selaimen tästä
  2. Avaa Edge -selain
  3. Kirjaudu selaimeen Microsoft 365 -tunnuksillasi
  4. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Bing -puhekuplaa
  5. Aloita keskustelu (Nollaa edellinen keskustelu aina kun aihe vaihtuu)

Edge selaimeen kirjautuminen tuo muitakin hyötyjä. Näin mm. tallennetut salasanat ja kirjanmerkit tallentuvat ”kiinni” yritystunnuksiisi. Käytännössä kun vaihdat päätelaitetta toiseen, kun kirjaudut Edge-selaimeen, seuraa kirjanmerkit ja tallennetut salasanat mukanasi myös uudelle päätelaittelle.

Miten Bing Chat Enterpriseä voi hyödyntää liike­toiminnassa – TOP 3:

Teknologia on niin tuoretta, että todennäköisesti suuri osa käyttötapauksia on edelleen tunnistamatta. Tässä kuitenkin muutama vinkki joita voit lähteä kokeilemaan ja arvioimaan kuinka tekoälyä hyödynnettäisiin teidän liiketoiminnassa.

1. Kysy tekoälyltä avoimia kysymyksiä ja hae tietoja käyttäen luontaista kieltä

Kokeile esimerkiksi seuraavia keskustelun aloituksia tekoälyn kanssa, tekoälyn kanssa hieman abstrakti aihe jalostuu nopeasti konkreettiseksi tekemiseksi:

”Suunnittelen digitaalista markkinointikampanjaa, kuinka voisin mitata onnistumistamme?”

”Millaisia ominaisuuksia hyvällä toimitusjohtajalla tulisi olla?”

”Millaisia haasteita kasvuyritys yleensä kohtaa?”

2. Kysy yhteenvetoja ja muodosta sisältöjä

Kun avaat PDF tiedoston Edge selaimella, voit kysyä tekoälyltä tietoja ko. PDF:n sisällöstä. Tiedän käyttötapauksen, jossa messuille palkattu tuote-esittelijä tarvitsi käyttöönsä pikaisesti nopeamman esitelmän tuotteesta. Tekoäly kirjoitti hissipuheen valtavasta PDF materiaalista alle kahdessa minuutissa.

Voit kokeilla vaikkapa tämän tyyppisiä kysymyksiä, jotta näet itse kuinka tekoäly muodostaa vastauksen:

”Kirjoittaisitko minulle 500 sanan mittaisen ohjeen ikkunoiden tiivistämisestä?”

”Asun omakotitalossa jossa on varaava takka. Kirjoittaisitko minulle ohjeen kuinka saadaan puulämmityksestä suurin hyöty irti?”

3. Käännökset muille kielille

Meidän verkkosivustoillamme ei toistaiseksi ole lainkaan englanniksi kirjoitettua sisältöä. Joskus kuitenkin tarvitaan tiivistelmä vieraalla kielellä. Tässä esittämäni kysymys ja vastaus:

www.jaloit.fi on Jalo IT Oy:n kotisivu. Tarvitsisin lyhyen englanninkielisen yritysesittelyn Jalo IT Oy:stä.”

Jalo IT Oy is a Finnish IT service provider that offers modern IT services to small and medium-sized businesses. Their services are tailored to meet the needs of their clients, and they offer transparent billing and no fixed-term contracts. 

IT services offered by Jalo IT Oy include IT consulting, IT support, IT infrastructure, network solutions, and cloud services. The company uses mainly Microsoft technologies and follows the cybersecurity recommendations of the Finnish Transport and Communications Agency Traficom.

Bing Chat Enterprise

Mitä seuraavana, Microsoft Copilot

Mitä tekoäly tietää, riippuu sen datalähteistä. Näistä kerromme toisessa kirjoituksessamme. Microsoft on parhaillaan lanseeraamassa Copilot -nimistä tuotetta. Mikäli yrityksenne tiedot on tallennettu Microsoft 365 ympäristöön, tietoturva on kunnossa ja pääsy tietoihin on hallittua, olette todennäköisesti valmiita ottamaan myös Copilot -teknologian käyttöönne heti kun se julkaistaan. Tällöin tekoäly tuntee kaiken sen, mitä teillä on tehty ja kuinka teillä on totuttu toimimaan.

Tällöin voit kysyä esim. Powerpointissa, Excelissä, tai Teamsin sisällä tekoälyavustajalta kysymyksiä liittyen juuri teidän yrityksen tietoihin. Teillä todennäköisesti on jo paljon tietoa, jota tekoälyn avulla voidaan etsiä ja hyödyntää.

Juuri nyt organisaatioiden kannattaa ottaa Bing Chat Enterprise käyttöön, tutustua aiheeseen ja valmistautua hyödyntämään tekoälyä laajemmin, kun Copilot julkistetaan. Tietotyöympäristön modernisointi ja suojaaminen ei ainoastaan ole järkevää siksi, että tekoälypalveluiden mahdollistama tuottavuusloikka saavutetaan. Toimenpide parantaa samalla käytettävyyttä, vähentää vikatilanteita ja nostaa tietoturvaa merkittävästi.

Me Jalo IT:llä autamme teitä mielellämme hyödyntämään moderneja tuottavuusratkaisuja! Ota rohkeasti yhteyttä, katsotaan yhdessä soveltuuko palvelumme teille.

Kirjoittaja:

Ville Soikkola

Toimitusjohtaja

Ville on kokenut tietotyön tehostaja ja Microsoft-tuottavuustyökalujen osaaja.

Lue myös

12.10.2023

Tekoäly ja palvelut

Mitä hyötyä on yhdistää tekoäly ja yrityksen jo käyttämät palvelut? Entä millaisia riskejä hallitsemattomaan tekoälypalvleuiden käyttöönottoon liittyy? Lue lisää kirjoituksestamme.
8.10.2023

Tekoäly yrityksessä

Tekoälyn käyttö yrityksessä kannatta aloittaa heti! Väitän että käyttämällä tekoälyä, pk-yrityksen toimitusjohtajan päivän pituus voi pudota jopa puoleen. Sen avulla ...