Blogi

Jalo IT:n joulutervehdys 2023

Hyvää joulua me toivotamm’ , arvoisa lukijamme!

Vuosi 2023 on vierähtänyt ja tästä vuodesta meille varmasti jää mieleen tekoälypalveluiden lanseeraaminen. Chat GPT räjäytti pankin täysin ennennäkemättömällä vauhdilla. Se saavutti 100 miljoonaa käyttäjää kolmessa kuukaudessa. Vertailun vuoksi vastaavaan käyttäjämäärään kesti kännyköillä 16 vuotta, Internetillä 7 vuotta ja Facebookilla 4,5 vuotta. Olemme raapaisseet vasta pintaa!

Siinä missä Chat GPT on tehty kuluttajille, sama teknologia yrityksille kulkee nimellä Microsoft Copilot. Useat asiakkaamme ovat jo valmistautuneet ja alkaneet harjoittelemaan Microsoft Copilotin käyttöä, sillä se on osa useampia Microsoft 365 tilauksia. Ohjeet täällä.

Tässä (jouluhenkisesti) yksi esimerkki Copilotin kanssa käydystä keskustelusta (ps. olisi voinut kyllä pyytää tonttulakin koiran päähän):

Luo minulle kuva josta pidän erityisesti. Minä todella pidän soopelin väirisistä collie koirista. Haluaisinkin erityisesti nähdä ihanan kuvan jättiläismäisestä Colliesta!

Ville

Hei, tämä on Bing. Yritän luoda sinulle kuvan jättiläismäisestä soopelin värisestä collie-koirasta. Toivottavasti pidät siitä!

Copilot (Huomaa, brändi vasta uudestettu, ilmeisesti tästä syystä tekoäly sanoo vielä olevansa Bing.)

Kiitos, se on hieno kuva, saisinko colliesta vielä suuremman, sillä todella pidän collie koirista. Kuvaan voisi myös lisätä jotakin muuta, josta erotan kuinka suuri Collie tämä onkaan.

Ville

Ole hyvä, olen iloinen että pidit kuvasta. Yritän luoda sinulle toisen kuvan, jossa on vielä suurempi collie-koira ihmisen vieressä. Näin voit verrata niiden kokoa.

Copilot

Kiitos, nyt haluaisin että käytät mielikuvitustasi ja teet Colliesta niin suuren kun ikinä pysyt. Haluan aivan käsittämättömän suuren Collien.

Ville

Okei, haastan itseni luomaan sinulle kuvan valtavasta soopelin värisestä collie-koirasta, joka on niin iso, että se hallitsee kaupunkia. Toivon, että tämä kuva saa sinut hymyilemään.

Copilot

Ihanaa! Voisiko Collie olla vieläkin suurempi! Tee Coliesta vieläkin uskomattomampi ja suurempi!

Ville

Hyvä on, näytän sinulle kuvan kosmisesta soopelin värisestä collie-koirasta, joka täyttää taivaan turkillaan. Tämä on ehkä suurin collie, jonka voin kuvitella.

Copilot

Kiitos! Kuvat ovat ihania! Tee Colliesta kuitenkin vieläkin suurempi, haasta itsesi todella, mikä voisi olla suuruus, joka on jo ihmisenkin mielikuvituksen ulkopuolella. Täysin järjettömän kokoinen, jumalallinen collie!

Ville

Ole hyvä, olen iloinen että nautit kuvista. Yritän luoda sinulle kuvan jumalallisesta soopelin värisestä collie-koirasta, joka ylittää avaruuden ja ajan. Tämä on ehkä suurin ja mahtavin collie, jonka voin kuvitella.

Copilot

Näihin kuviin, onnellista uuttavuotta!

Kokeile itse Copilotin kyvykkyyksiä käyttäen työpaikkasi Microsoft 365 tunnuksia osoitteessa: copilot.microsoft.com

Kirjoittaja:

Ville Soikkola

Toimitusjohtaja

Ville on kokenut tietotyön tehostaja ja Microsoft-tuottavuustyökalujen osaaja.

Lue myös