Windows 10 päivitykset

Windows 10 päivitykset

Tuntuuko, että Windows 10 päivitykset asentuvat milloin sattuu?

Windows 10 käyttöjärjestelmässä loppukäyttäjän työaseman päivitykset tapahtuvat automaattisesti, eikä turvallisuussyistä automaattisia päivityksiä pysty kokonaan kytkemään pois. Miten siis toimia, jotta Windows 10 päivitykset eivät häiritsisi ja keskeyttäisi työskentelyä työpäivän aikana?

Oletuksena Windows 10 käyttöjärjestelmässä on määritetty niin sanottu aktiivinen aika, jolloin päivityksiä eikä työasemaa Windowsin toimesta käynnistetä uudelleen. Oletuksena Windows 10 aktiiviseksi ajaksi on määriteltynä 08:00 – 17:00 mutta Windowsin asetuksista käyttäjä voi itse määritellä sopivan aikavälin, jolloin päivityksiä ei asenneta. Tässä tapauksessa uudet päivitykset asentuvat ja työasema käynnistyy uudelleen vain määritetyn aktiivisen ajan ulkopuolella.

Käyttäjän on myös mahdollista keskeyttää Windows 10 päivitykset enintään 35 päiväksi, jolloin päivitykset eivät asennu aktiivisen ajan ulkopuolella. Tietoturvan kannalta ei kuitenkaan ole suositeltavaa keskeyttää Windows 10 päivityksiä, sillä mahdolliset tietoturvapäivitykset eivät myöskään tällöin luonnollisesti asennu ja tämä voi johtaa tietoturvariskiin yrityksen sisällä.

Älä asenna päivityksiä hallitsemattomasti

Organisaatioissa, jossa käytössä on paikallinen Active Directory toimialue (esim. yritys.local) tai Microsoft Intune pilvipohjainen laitehallinta voidaan Windows 10 työasemille määrittää yhtenäinen päivityskäytäntö, jolloin päivitykset asentuvat määritettyinä aikoina työasemille. Päivityskäytännöt voidaan määritellä niin, että uudet Windows 10 päivitykset asentuvat aina työasemille porrastetusti. Kun päivitykset asentuvat porrastetusti, voidaan päivitykset asentaa ensin testiryhmälle ja päivitykset voidaan keskeyttää tilanteessa, jossa jokin ohjelmisto ei toimi enää uusien päivityksien myötä. Kun korjaava päivitys saapuu, voidaan Windows 10 päivitykset kytkeä takaisin päälle!

Windows 10 version 1903 tuki päättyy – tarkista Windows 10 versiosi nyt

Microsoft on ilmoittanut päättävänsä Windows 10 version 1903 tuen 8.12.2020. Tuen päättymisen jälkeen työasemilla, jossa Windows 10 versiota ei ole päivitetty, Microsoftin tuki loppuu. Tämän seurauksena Microsoft ei tarjoa enää uusia tietoturvapäivityksiä työasemalle ennen kuin Windowsin versio on päivitetty. Myös osa vanhoista ohjelmistoista voi lakata toimimasta, kunnes Windows 10 työasema päivitetään tuen piirissä olevaan versioon! Uusin Windows 10 versio on maaliskuussa 2020 julkaistu versio 2004. Nykyisen Windows 10 version voi työasemalta tarkistaa suoritusikkunassa (Win + R) komennolla winver. Tarkistettuasi työasemiltasi Windows-version tiedät, että onko sinunkin organisaatiossasi syytä toimia päivitysten osalta ennen joulukuuta 2020.

Lähetä meille viestiä!

tai sähköpostise osoitteeseen tuki@jaloit.fi