Pilvitulostus-palveluna

Pilvitulostus

Pilvitulostuksen on pilvipohjainen tulostamisen hallintaohjelmisto, joka on helppokäyttöinen ja skaalautuu asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Palvelun avulla on mahdollista hallita ja ylläpitää tulostusympäristöjä, joihin jokaisen yrityksen työntekijän on mahdollista tulostaa paikasta ajasta riippumattomasti.

Palvelu sisältää seuraavat osa-alueet:

  • Pilvitulostaminen (Printix)
  • Client -ohjelmisto ja tulostaminen paikasta ja ajasta riippumatta
  • Tulostinten hallinta
  • Käyttövaltuuksien hallinta

Haluan tietää lisää!

Sinun tarvitsee täyttää vain yhteystietosi ja painaa lähetä

Pilvitulostaminen (Printix)

alo IT:n asiantuntijat käynnistävät palvelun ja lisäävät yrityksen käyttämät tulostimet ja palveluun valitut käyttäjät palvelun piiriin osana palvelun käynnistämistä.

Teknisesti toimiakseen, vähintään yhden käyttäjän päätelaitteen tulee olla samassa toimistoverkossa (WLAN), jossa käytettävä tulostin sijaitsee. Käyttäjän itsensä ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä, jotta tulostaminen on mahdollista.

Asiakkaiden päätelaitteille (läppärit ja tarvittaessa mobiililaitteet) asennetaan päätelaitteelle tarkoitettu ohjelmisto, jonka avulla pilvitulostaminen mahdollistetaan kyseiseltä päätelaitteelta.

Asiakas kirjautuu ohjelmistoon käyttäen Microsoft 365 tai Google tunnuksiaan, erillisiä tunnuksia ei tarvita.

Jatkossa yhtenä tulostinvaihtoehtona näkyy ”Printix Anywhere”. Tätä vaihtoehtoa käyttäen tuloste menee käyttäjän omaan tulostusjonoon.

Omia tulosteitaan voi vapauttaa tulostusjonosta joko käyttämällä mobiililaitetta tai selainta. Tulostusta vapauttaessa valitaan milloin ja mistä tulostimesta tulostettava materiaali lopulta tulostuu. Tämä kuvakaappaus on otettu selaimesta.

Usein käytetyt tulostimet voidaan lisätä myös suoraan päätelaitteelle, jolloin tulostin näkyy tulostinvaihtoehtona suoraan. Tällöin tulostettaessa tulostus tapahtuu välittömästi, eikä tulostusta erikseen vapauteta tulostusjonosta.

Tulostinten ja tulostusympäristön hallinta tehdään Jalo IT:n asiantuntijoiden toimesta jälleenmyyjille tarkoitetussa palvelun hallintaportaalissa.

Käyttöoikeudet uusille käyttäjille tilataan Jalo IT:n kautta. Kun käyttäjä poistuu, käyttöoikeus pilvitulostukseen sulkeutuu, kun Microsoft tai Google käyttäjätunnus poistuu automaattisesti.

Maksettu lisenssimaksu perustuu aktiivisiin käyttäjiin.

Pilvitulostusympäristöstä saadaan tarvittaessa otettua merkittävä määrä erilaista käyttödataa, esimerkiksi kuka on tulostanut, kuinka paljon on tulostettu, mitä tulostimia on käytetty, kuinka paljon väritulosteita on otettu ja miten paljon väriaineita tulostimissa on jäljellä.

Jalo IT:n asiantuntijapalveluiden käyttö veloitetaan erikseen. Palveluiden hinta on 93 € / h, palvelun minimiveloitus on 15min (23,25 €).