Terävä Premium

Valmiiksi suunniteltu ICT infrastruktuuri

Modernin huipputeknologian hyödyntäminen pk-sektorissa on usein hankalaa. Toimivan ICT kokonaisuuden suunnitteleminen on ikävä kyllä usein jätetty asiakkaan vastuulle. Vaikka kahta täysin samanlaista organisaatioita tuskin on olemassa, ovat pienempien yritysten ja järjestöjen tarpeet kuitenkin lopulta hyvin samankaltaisia.

Me olemme suunnitelleet ICT infran perus asioista kokonaisuuden ja paketoineet sen helposti ostettavaksi kokonaisuudeksi.

Suunnittelemamme ICT-infrastruktuuri nojautuu vahvasti Microsoft Business Premium -tuotteeseen. Kyseisen lisenssin lisäksi Terävä Premium -paketissa on mukana pienempiä ohjelmistoja, jotka varmistavat että kokonaisuus toimii parhaalla mahdollisella tavalla.

Kevytkäyttäjille, eli käyttäjille joiden pääasiallinen tehtävä ei ole tehdä tietotyötä tietokoneella, palvelun pohjalla voidaan käyttää kevyempää lisenssiä. 

Palvelun tuottamiseksi vaaditut lisenssit sisältyvät näyttämiimme kuukausihintoihin!

Tilaa esittely tästä!

Täytä yhteystietosi ja paina lähetä, tai kysy lisää chatista!

Microsoft Office:

Microsoft on tehnyt hyvää työtä tuotteistaessaan ohjelmistojaan yritysten käyttöön. Office -ohjelmistot ovat kuuluneet yritysten ”vakio kalustoon” jo pitkän aikaa.

Vuosien saatossa Microsoft on lisännyt Office -kokonaisuuteen huomattavasti lisää teknologiaa. Jossakin vaiheessa on kuitenkin käynyt niin että ei ole yrittäjille ei ole enää selvää mikä tuosta sisällöstä on tarpeellista ja mikä tarpeetonta. Vuoden 2022 lopussa Business Premium paketti sisältää jo n. 50 erillistä tuotetta!

Microsoftin tuotepaketti on vähintäänkin erittäin kattava, tässä on muutama sen kompastuskivi:

 • Yrityksen perus ICT:n kannalta kokonaisuudesta puuttuu edelleen olennaisia osia. Esimerkiksi  kolmannen osapuolen ohjelmistojen (kuten vaikka Google Chrome tai Adobe Acrobat Reader) tietoturvapäivityksiä se ei pysty automaattisesti hallitsemaan.
 • Outlookin, Wordin, Excelin ym. ulkopuolelta on usein hieman epäselvää, mitä näistä eri ohjelmistoista asiakkaan kannattaa liiketoiminnassaan hyödyntää, millaiset asetukset niihin pitää tehdä ja miten ne otetaan käyttöön.
 • Eri kokonaisuuksiin perehtyminen, vaikutusten arviointi, halutut asetukset ja käyttöönoton asiantuntijatyöt ottavat tavattoman määrän aikaa.
 

Jalo IT:n Terävä Premium on kokonaisuus, jossa kokeneet ICT arkkitehtimme ovat tehneet perus asioihin liittyvät valinnat teidän puolestanne. Kokonaisuutta täydennetään muutamilla ulkopuolisilla ohjelmistoilla, jotta se palvelee teitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Tietotyön tekeminen:

Työntekijät käyttävät työssään päätelaitteita, päätelaitteilla vastaavasti käytetään erilaisia ohjelmistoja. Suunnittelemassamme infrastruktuurissa päätelaitteet jaetaan viiteen eri ryhmään:

 • Neuvottelutilojen laitteet
 • Monitoimilaitteet
 • Pc ja Mac -päätelaitteet
 • Mobiililaitteet
 • Yhteiskäyttöiset laitteet

 

PC ja Mac -päätelaitteille asennetaan etätukeen tarkoitettu ohjelmisto, jonka avulla ongelmatilanteista selvitään nopeasti. Myöhemmin kerromme muista etätukiohjelmiston eduista.

Päätelaitteilla tehdään tietotyötä. Sähköpostin käyttö, etäkokoustaminen, pikaviestintä ja tiedostojen tallentaminen ja yhteiskäyttö ovat ominaisuuksia joiden yksinkertaisesti pitää toimia. Tallentamattomien tietojen katoaminen, saman tiedoston eri versioiden lähettäminen sähköpostilla ym. on sähläämistä joka ei enää vuonna 2022 ole tarpeellista.

Infrastruktuurimme sisältää selvät paikat, mihin tallennetaan omia tiedostoja, mihin yhteisiä ja tavan kuinka tiedostoja jaetaan tarvittaessa oman organisaation ulkopuolelle.

Nykyisin suuri osa yrityksen tarvitsemista ohjelmistoista toimii SaaS-mallisena pilvipalveluna. Ohjelmistojen ja päätelaitteiden väliin tarvitaan toimivat yhteydet. Mikäli yhteydet eivät ole kunnossa, verkkotekniikan ammattilaisemme auttavat yhteydet kuntoon aloitusprojektin yhteydessä.

Laitteistojen ja ohjelmistojen ostaminen:

Lähtökohta on, että asiakkaan jo tekemät laiteinvestoinnin hyödynnetään loppuun, eikä käyttöönoton yhteydessä tarvitse ostaa uutta laitteistoa. Jatkossa laitteisto ja ohjelmistolisenssit hankitaan ensisijaisesti Jalo IT:n kautta, tähän suurin syy on laitteiden esiasennuksen prosessissa, josta kerromme hieman alempana lisää.

Laitetoimituksissa kumppaninamme on suomen suurimmat tukkurit, usein asiakkaillemme tulee yllätyksenä että kykenemme kilpailemaan myös hinnalla kansallisesti suurimpia verkkokauppoja vastaan. 

Yhden luukun periaate:

On tarpeenne uusia laitteita, lisenssejä tai selvitä it-ongelmatilanteesta, kaikki palvelumme löytyvät yhdestä pisteestä. Perinteisiä asiointikanavia ovat sähköposti, puhelin ja Microsoft Teams. Joskus asiakkaamme haluavat asioida vain yhden asiantuntijan kanssa, sekin sopii meille hyvin.

Ympäristön hallinta:

Kun puhutaan tietotyöskentelyyn tarkoitetun ICT-ympäristön kokonaisvaltaisesta hallinnasta, infrastruktuurin suunnittelun konkreettiset hyödyt tulevat esiin. Kuten laitteet, myös käyttäjät tulee jaotella rooliensa mukaisesti ryhmiin. Tyypillisesti ryhmiä ovat esimerkiksi:

 • Kaikki
 • Hallinto
 • Myynti
 • Asentajat
 • Ulkopuoliset konsultit
 

Kun päätelaitteiden asetuksia ja ohjelmia hallitaan keskitetysti, ryhmien avulla voidaan hallita tehokkaasti kuka saa mitäkin tietoa käyttöönsä. Jos esimerkiksi HR kansion sisälle on tallennettu yrityksen työsopimukset, voimme rajata että ainoastaan Hallinto-ryhmän jäsenet pääsevät tiedostoihin käsiksi.

Samoin hallinto ryhmän jäsenet voidaan listata sähköpostin suodattimeen, jolloin tekoäly pyrkii tunnistamaan erityisesti huijauksia, joissa lähettäjä esiintyy hallinto-ryhmän jäsenen nimissä.

Lopulta tietoturva saadaan tuota nykyisten vaatimusten tasolle politiikalla, jossa tiedostojen tallennuspaikkoihin ei edes pääse käsiksi, kuin sellaisella laitteella, joka löytyy oikeasta laiteryhmästä: Yrityksen arkaluontoisiin tietoihin ei siis pääse käsiksi kuin yrityksen omistamilla laitteilla. Tämä on syy miksi suosittelemme laitteiden tilaamista meiltä, me lisäämme tilaamanne laitteet järjestelmään yrityksen omistamiksi laitteiksi aina tilauksen yhteydessä.
 

Suuri automaatio-aste:

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä. Suunnittelemassamme ICT Infrastruktuurissa saavutetaan suuri automaation taso. 

Käytettyjen ohjelmistojen tietoturvapäivitykset asentuvat automaattisesti ja täysin huomaamatta, ilman että loppukäyttäjän työtä häiritään tai keskeytetään. Lisäksi esimerkiksi tilanteessa, jossa käyttäjä vaihtaa työvälinettään uuteen laitteeseen, saadaan laitteen tietoturva-asetukset, ohjelmistot ja jopa selaimeen tallennetut salasanat ja kirjanmerkit siirtymään uudelle laittelle. Laitteen vaihtaminen ei jatkossa tarkoita työn tekemiseen katkosta.

Tiedolla johtamisen järjestelmämme (Microsoft Power BI) kautta kykenemme tunnistamaan, mikäli ympäristössänne on ongelmakohtia tietoturvassa, tai esimerkiksi mikäli loppukäyttäjän päätelaite on elinkaarensa päässä.

Annamme teille ympäristöänne koskevia kehitysehdotuksia ja mikäli haluatte, saatte realiaikaisen tilannekuvan ympäristöstänne myös itse käyttöönne (vaatii erillisen Microsoft Power BI lisenssin).