IT-päällikköpalvelu

Lakkaa menettämästä 70000 € vuodessa – valitse Jalo IT:n IT-päällikköpalvelu!

Laskelma siitä, kuinka suomalainen PK-yritys hyötyy valitsemalla Jalo IT:n IT-päällikköpalvelun oman IT-päällikön sijaan

 • Sisäinen IT-päällikkö vuodessa:  75.768 € *
 • Turhat IT-hankinnat vuodessa:   25.000 €
 • IT-päällikköpalvelu vuodessa:  – 30.600 €

—————————————————————————————

Säästö vuodessa                          70.168 €

*IT-päällikön palkka sivukuluineen (kertoimella 1,3) on Suomessa keskimäärin 6.314 €, lähde: Oikotie – työpaikat

Tarve IT-päällikölle

Mies lentää kuumailmapallolla ja huomaa olevansa eksyksissä. Hän pudottaa korkeuttaan ja huomaa alapuolellaan pellolla miehen ja huutaa: ”Anteeksi, voitteko auttaa? Lupasin eräälle ystävälleni, että tapaan hänet tunti sitten, mutta en tiedä missä olen.”

Mies alapuolella vastasi: ”Tottakai voin, olet kuumailmapallossa, noin 10 m tämän pellon yläpuolella. Sijainti on 40 ja 41 asteen välillä pohjoista leveyttä, 59 ja 60 asteen välillä itäistä pituutta.”

”Sinun täytyy olla töissä IT-alalla”, sanoi kuumailmapalloilija.

”Niin olen”, vastasi mies, ”Mutta mistä tiesit?”

”No, kaikki mitä kerroit, on kyllä teknisesti totta. Mutta minulla ei ole aavistustakaan mitä tehdä informaatiollasi ja totuus on, että olen edelleen eksyksissä.”

Mies alapuolella vastaa: ”Sinun täytyy olla johtaja.”

”Niin olen”, palloilija vastaa, ”mistä tiesit?”

”No, et tiedä missä olet ja mihin olet menossa. Olet tehnyt lupauksen, josta sinulla ei ole minkäänlaista käsitystä, miten sen voisit pitää ja odotat, että minä ratkaisen ongelmasi. Totuus on, että olet täsmälleen samassa tilanteessa kuin ennen kohtaamistamme, mutta nyt ongelmasi onkin jostain syystä minun vikani.”

Tämä lyhyt tarina kertoo IT-päälliköiden tarpeesta yrityksissä. IT-päällikön tehtävä on antaa johdolle tietoa, jolla mahdollistetaan yrityksen parhaiden etujen mukaisten päätöksien teko sekä toimia IT-asioissa suunnannäyttäjänä.

IT-ympäristön sujuva toiminta on elinehto liiketoiminnan pyörittämiselle. Tästä syystä on perinteisesti koettu tarpeelliseksi yrityksissä nimittää IT:stä vastuullinen päällikkö. Monesti PK-yrityksien palkkalistoilla olevilla IT-päälliköillä on kuitenkin töissään usein liikaa vapaata aikaa. Tämä johtaa siihen, että IT-päälliköt ajautuvat työssään:

 1. tekemään vain mikrotukihenkilön tehtäviä
 2. virittämään IT-ratkaisuja, jotka vaativat IT-päällikön henkilökohtaista ylläpito-osaamista
 3. osoitteeseen www.iltasanomat.fi
 4. tekemään kaikki yllä mainitut asiat maanantaista perjantaihin

PK-yritysten omat IT-päälliköt tekevät myös paljon hankintoja, jotka eivät keskipitkässä aikajuoksussa ole yrityksilleen edullisia. Esimerkiksi joustavien pilvipalveluiden, vuokralisenssien ja edullisten kapasiteettipalveluiden sijaan yrityksen palkkalistoilla olevat IT-päälliköt tuppaavat suosimaan laiteostoja sekä ostolisenssejä.

”On vaikea saada ihmistä ymmärtämään jotain, kun hänen palkanmaksu riippuu siitä, että hän ei sitä ymmärrä”

-Upton Sinclair

Ratkaisuna IT-päällikköpalvelu

Ulkoistamalla IT-päällikön tehtävät yritys voi, työajasta maksamisen sijaan, ostaa IT-päällikön tehtäviä suoritusperusteisesti. Tällöin yrityksesi maksaa vain todellisten työtehtävien suorittamisesta ja saa kokeneen alan asiantuntijan vastaamaan yrityksen IT-asioista. IT-päällikön tehtävät voivat koostua hyvin erilaisista tehtävistä ja tehtävien sisältö sovitaan aina asiakastarpeen mukaan. Alla on kuvassa esimerkin omaisesti esitetty mitä tekemistä IT-päällikköpalvelu pitää sisällään:

Hyödyt IT-päällikköpalvelusta

Olipa ensisijainen tarpeesi sitten liiketoimintaa häiritsevien IT-ongelmien pysyvä ratkaiseminen, tietotyön kehittäminen tai paremmin liiketoimintaa tukevien IT-ratkaisujen hakeminen, niin alla on listattuna isoimpia hyötyjä IT-päällikköpalvelusta:

 • Tietoturva: Tietoturvatekeminen muuttuu ammattimaiseksi
 • Ajansäästö: Tuntien säästö kk-tasolla päättäjiltä ja työntekijöiltä
 • Kustannushyöty: IT-asiat saatu kuntoon pienemmällä rahalla
 • Suunnitelmallisuus: Tekeminen muuttuu vikatilanteisiin reagoimisesta suunnitelmalliseksi kehittämiseksi
 • Tietoisuus: Aiemmin johdon tietämättömissä olleet piilevät riskit ja mahdollisuudet saatu tietoon
 • Näkyvyys: Aiemmin kateissa olleet yrityksen laiteet ja lisenssit saatu takaisin haltuun
 • Kumppanuus: Ulkoistettu IT-päällikkö saa enemmän irti vanhoista sopimuskumppaneista

IT-päällikköpalvelu sisältää myös täyden tyytyväisyystakuun. Asiakkaana voi irtisanoa IT-päällikköpalvelun koska tahansa ilman erillistä syytä.

Tutustu myös koulutus– ja IT-asiantuntijapalveluumme.

Varaa tapaaminen!

myynti@jaloit.fi

050 579 1967